Bemutatkozás

Balog Alexandra

Balog Alexandra vagyok, májusban múltam húsz éves. Idén érettségiztem a Pesthidegkúti Waldorf Iskola tanulójaként. Kisiskolás koromban kezdtem zongorázni tanulni Füzi Nóránál, majd nem sokkal később csellóórákat is vettem Gáborjáni-Szabó Kingától. A zene iránti lelkesedésem vezetett el a Bartók Béla Konzervatóriumba, ahova végül csak zongora szakra jelentkeztem; a felvételire való felkészítésemért hálás vagyok Gál Gabriellának, akitől a Járdányi Pál Zeneiskolában tanultam két évig. A Bartók Konziban Belák Erzsébetnél folytattam tanulmányaimat, később Hargitai Imrénél és Petőfi Erikánál kamaráztam, Fekete Győr István tanár úrnál pedig zeneszerzést hallgattam. Jelenlegi zongoratanárom Fejérvári Zoltán.

Az idei évben felvételt nyertem a londoni Royal Academy-re, így jövő évtől valószínűleg ott folytatom zenei tanulmányaimat.

A szólóhangszeres zenélés mellett nagyon fontosnak tartom az együttzenélést, valamint azt, hogy egy zenész sok egyéb művészeti, vagy akár filozófiai irányzatban jártas legyen, valamint lehetőség szerint minél több tapasztalatot szerezzen az élet más területien is, mely tapasztalatok később zenéjét kreatív ötletekkel segíthetik. A Bozsoki Zenei Tábor elképzelésem szerint a komoly egyéni munka mellett lehetőséget ad az együtt zenélésre, egymás megismerésére, magunk kipróbálására sokféle környezetben, érdeklődésünk felkeltésére más művészetek iránt, valamint egy kellemes nyaralásra is.

Talán, mivel nagycsaládból származom, ragadt rám az a vágy, hogy a világban egyenként is, de közösen is hozzuk létre valami olyat, ami sok ember számára örömet okoz. Azt hiszem, ha összeadjuk mindazt a sok jót, ami valahol mindnyájunkban ott van, egészen fantasztikus dolgok születhetnek meg. Ebben a hitben mertem elkezdeni gondolkodni a táborunkról. Szerencsésnek mondhatom magamat, hiszen a környezetem csodával határos módon segít hozzá céljaim eléréséhez.

Hiszem, hogy egyéni karrierünk építéséhez is mindinkább hozzásegítenek az élet egyéb területein szerzett tapasztalataink. Nagyon élvezem a közös munkát - melynek a kurzust tartó tanárok is komoly részesei -, és remélem, hogy akár egész életünkön keresztül, jó hangulatban, együttműködve, egymást segítve foglalkozhatunk a Bozsoki Zenei Tábor szervezésével.

 

Vojtek Jan

 

 

 

Tizennyolc éves, Csehországból származó zongorista vagyok. Négy éves koromban kezdtem el zongorázni a brnoi František Jílek zeneiskolában, majd a szintén brnoi Janáček Zeneakadémián folytattam zenei tanulmányaimat. Idén már ötödik és egyben utolsó évemet végzem a budapesti Bartók Konziban, Eckhardt Gábor és Kecskés Balázs tanár uraknál tanulok. Zongoratanulmányaimnak köszönhetően a világ sok országába sikerült már eljutnom, koncertekre, turnékra, versenyekre, kurzusokra (Egyesült Államok, Izrael, Japán). Tanulmányaimat ősztől a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián tervezem folytatni. A kurzuson velem leginkább az irodában fognak találkozni, mint PR-menedzserrel, hozzám lehet fordulni bármilyen szervezéssel kapcsolatos kérdéssel, de például fényképekkel, videófelvételekkel kapcsolatban is. Már a kurzus kezdete előtt is én fogom Önöket tájékoztatni a kurzus főbb és apróbb dolgairól, legfőképpen facebook-oldalunkon. A Bozsoki Zenei Tábor véleményem szerint nagy lehetőség egy újabb generációs kurzus felépítésére. A fiatal innovatív szervezőcsapat - melynek az átlagéletkora szerintem még a 20 évet sem éri el - a legmagasabb szintű, sokéves tapaszalattal rendelkező zenei oktatókkal ötvözve ideális körülményeket biztosít egy magas színvonalú 21. századi zenei tábor megteremtéséhez.

 

Székely Kristóf

2001-től a Pesthidegkúti Waldorf iskola diákja vagyok, itt érettségizem idén. Itteni tanulmányaimmal párhuzamosan 2009-től 2011-ig a Bartók Béla Konzervatóriumban tanultam zongorát Ábrahám Marianntól. Ezután a Tóth Aladár Zeneiskolába kerültem, ahol jelenleg Eckhardt Gábornál folytatom zenei tanulmányaimat. Talán a Waldorf iskola szellemiségének is köszönhető, hogy gimnáziumi éveim alatt az élet sok területére betekintést nyerhettem. Jelenleg is sok minden foglalkoztat a zene mellett és a zenével kapcsolatban is. Az elmúlt évben a 12. osztályos Waldorf-diplomamunkám részeként egy koncertsorozatot hoztam létre az iskolában. Itt belekóstolhattam olyan feladatkörökbe is, amelyek ma szoros kapcsolatban állnak a zenéléssel (koncertszervezés, zenei műsorvezetés). Nagyon fontosnak tartom az olyan irányú tevékenységeket, amelyek által szélesebb körökhöz is eljut a zene. Nem is feltétlenül a „zene népszerűsítése” miatt; azt gondolom a zenének magának nincs szüksége ilyenre, sokkal inkább nekünk rá. Amikor Alexandra először említette nekem a bozsoki kurzus ötletét, az egész annyira képtelenségnek tűnt, hogy nem láttam értelmét a dolog realitását latolgatni, inkább segítettem, ahol csak tudtam. Eddig úgy tűnik, sikerrel.

 

Veress Sibil

Veres Sibil vagyok, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola végzős hegedű tanszakos hallgatója. Alapfokon Szászné-Réger Judit óvó kezei alatt tanultam hegedülni, szeptembertől pedig a Bázeli Zeneakadémián fogom folytatni tanulmányaimat. A Bozsoki Zenei Tábor kialakulásának történetét gyakorlatilag az első gondolattól figyelemmel követem, köszönhetően annak, hogy ez az ötlet egyik kamaratársam, Balog Ali fejében vert gyökeret. Alival és Virág Mátyással már két és fél éve kamarázunk együtt Petőfi Erika tanárnőnél. Bár kezdetben naiv álmodozásnak tűnt, a tábort mindig is nagy lelkesedéssel és minden kreativitásunkat beleadva terveztük. Tapasztalataim alapján garantálni tudom a jó légkört és az oktatás magas színvonalát, így nyugodtan bíztatom minden zenésztársamat, hogy jelentkezzen a Bozsoki Zenei Táborra.

 

Balog Gabriella

Balog Gabriella vagyok, fuvolaművész alapképzésen tanulok a Royal Conservatoire of Scotland-en, Skóciában, korábban a Bartók Konziba jártam. Családommal mindig nagyon szerettem Bozsokra járni és minden erőmmel igyekszem innen a távolból is támogatni húgom nagyszerű ötletét, egy zenei tábor megszervezését a bozsoki Sibrik-kastélyban. Nyelvtudásommal igyekszem hozzájárulni ahhoz, hogy a táborról külföldön is tudomást lehessen szerezni, bízom benne, hogy az érdeklődők egy aktív, tanulásban és fejlődésben gazdag hetet töltenek majd Bozsokon.

 

Virág Mátyás

Virág Mátyásnak hívnak, 20 éves vagyok, és idén immáron végzős csellistaként járok a Bartók Konzervatóriumba, oda, ahol az elmúlt években a tábor szervező- és tanári csapatának tagjait sorra megismerhettem, és ahol az utóbbi csapatból két csodálatos embertől, Varga Istvántól és Petőfi Erikától is több éven át tanulhattam. Így - az itt eltöltött éveken túl - nagyon boldog vagyok amiatt is, hogy ezekkel a remek emberekkel együtt egy ilyesféle tábor szervezésében működhetek közre. Az elmúlt években szerencsére több táborban, kurzuson, nyári akadémián is volt alkalmam részt venni, itthon és külföldön (Németországban, Franciaországban) egyaránt, így az itt szerzett számos tapasztalatomat természetesen mindenképp megpróbálom kamatoztatni, bármiről is legyen szó a Bozsoki Zenei Tábor szervezése kapcsán.

 

Vida Mónika Ruth

Vida Mónika Ruth vagyok, idén érettségiztem. Kisgyermek koromban kezdtem el zongorázni Baksainé Csitári Ilonánál, majd a Járdányi Pál zeneiskolába kerültem Becht Erika nénihez. Ő készített fel a zeneakadémiai előkészítő osztályba történő felvételimre. Jelenleg Eckhardt Gábor tanítványa vagyok az előkészítő tagozaton, ősztől az intézmény egyetemi hallgatójaként szeretném folytatni zenei tanulmányaimat. A Bartók konzervatóriumban - ahol egyéb zenei óráim voltak előkészítős éveim alatt - volt szerencsém kamarazenét tanulni Hargitai Imrétől. Az elmúlt évben Balog Alexandrával alkottunk egy négykezes párost, mellyel a munkát a későbbiekben is folytatni szeretnénk. Ebben a környezetben én is tudomást szereztem a Bozsoki Zenei Táborról, próbáink során a gyakorlás is sokszor ötletelgetésbe fulladt, melyet nagyon élveztünk. A Bozsoki Zenei Tábort nagyszerű lehetőségnek tartom kisebb, zenét tanuló gyerekek számára, de konzisoknak és zeneakadémistáknak kitűnő lehetőség az ugrásszerű fejlődésre mind zeneileg és technikailag, mind a koncerteken való szereplésben való gyakorlat elsajátítását tekintve. Elképzelésem szerint a jó hangulatú táborban, kedélyes beszélgetések, kirándulások és magas színvonalú zenei oktatás fog zajlani, mely mindnyájunknak hatalmas élménnyel, sok tapasztalattal gazdagítja életét.

 

Katona Ágnes

Katona Ágnes Ariadne vagyok, zenész családban nevelkedtem. Édesanyám zongoratanár, nagyszüleim szintén zeneiskolában tanítottak. Nyolc éven keresztül a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolában tanultam, így már kicsi koromtól kezdve folyamatosan körülvett a zene. A városi M. Bodon Pál Zeneiskolában tanultam fuvolázni Szabó Zsuzsanna tanárnőnél, akitől elsajátíthattam az alapokat. Tizennégy éves koromban jött el az a pillanat, amikor el kellett döntenem, hogy én is tovább szeretném-e vinni ezt a művészi fonalat. Végül egy fantasztikus fuvolaművész-tanár segítségével felvételt nyertem a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába. Ott végeztem Romos Zsolt fuvola művésztanárnál 2013-ban, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának elsőéves hallgatója vagyok. A mindennapjaimat átszövi a zene. Eddigi tapasztalataim alapján a kötetlen zenélés, közösségben muzsikálás elengedhetetlen része a zenei fejlődésnek, hiszen nem kényszernek vagy elvárásoknak kell megfelelni, hanem a belülről fakadó forrást - ami mindenkiben ott van - tudjuk együtt a felszínre hozni. Ez a nyár folyamán egy kiadós feltöltődés részét is képezheti. A Bozsoki Zenei Tábor éppen azért jött létre, hogy együttműködve létrehozhassuk ezt a kötetlen, felszabadult zenélést. Ebben segítségünkre lesznek szakmailag magasan elismert művésztanáraink, akik közül kettővel (Hargitai Imre, Belák Erzsébet) nekem is volt már szerencsém együtt dolgozni. Segítségükkel, valamint a Ti lelkesedésetekkel csodákra vagyunk képesek. Elképesztő fejlődést lehet produkálni ezalatt az egy hét alatt, köszönhetően a mindennapos óráknak és koncertlehetőségeknek. Mint zenei asszisztens és szervező, minden tudásomat annak érdekében fogom belefektetni, hogy Bozsokon megszülessen egy szelet kis Zenei Mennyország.

 

Vissi Barnabás

Vissi Barnabás vagyok, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia) másodéves zongorista hallgatója. 1992-ben születtem Sopronban, zongorázni 9 évesen kezdtem. 2001 és 2011 között a zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulója voltam, 2010-ben elnyertem iskolám legrangosabb elismerését, a Pálóczi-díjat. 2011-ben felvételt nyertem a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumba. Már Budapestre kerülésem óta baráti kapcsolatban vagyok azokkal a nagyszerű emberekkel, akikkel az idei évben életre hívtuk a Bozsoki Zenei Tábort. A Bartók konziban eltöltött egy év során Táborunk egyik oktatója, Hargitai Imre zongoraművész karolt fel. Kiváló szakmai felékszültségét, emberségét, megunhatatlan humorát ti is megtapasztalhatjátok, ha részt vesztek az idén útjára induló Bozsoki Zenei Táborban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képgaléria: Bemutatkozás